Om Mesopotamisk Sivilisasjon :: pbbilling.com
Southwest Airlines Reisekreditt | Twin Bed With Roll Out Trundle | Fysiske Og Psykologiske Barrierer | Star Citizen Crossfire | Rajputi Kan Ke Design | Sherlock Holmes A Game Of Shadows Netflix | I Quick Tempo Crossword | Twin City Soccer League

10.04.2019 · Mesopotamia er navnet på landområdene mellom og rundt elvene Eufrat og Tigris i oldtiden. Det geografiske området omfatter dagens Irak, det nordøstlige Syria og sørøstlige Tyrkia. Området kalles ofte «Den fruktbare halvmåne». Allerede i den yngre steinalder rundt 8500–3300 fvt. var det bosetninger i det sørlige Mesopotamia. Disse regnes som noen av verdens eldste bosetninger. Kassiterne vernet om tradisjonen, og man kan si at de ble mer babylonske enn babylonerne selv. De foretok en flittig restaurering av de tradisjonelle mesopotamiske gudenes templer og benyttet til og med sumerisk som skriftspråk i stedet for sitt eget, i en slik grad at man nesten ikke vet noe om.

12.04.2018 · Sen-Uruk var begynnelsen på en lang periode der mesopotamisk sivilisasjon viste det ypperste av kunst, litteratur, arkitektur og vitenskap. Den ble i sør etterfulgt av Jemdet Nasr-kulturen Uruk, Nippur, Fara, der de administrative og politiske organisasjoner ble konsolidert og ble en direkte forløper for de senere sumeriske bystatsdynastiene. Det iranske platået opplevde ikke oppveksten av urban, litterær sivilisasjon i det sene 4. og tidlige 3. årtusen etter mesopotamisk mønster, men lavlandet Khuzestan gjorde det. Det var den elamittiske sivilisasjon. Geografisk bestod Elam av mer enn Khuzestan. mesopotamisk på norsk bokmål oversettelse og definisjon "mesopotamisk", ordbok norsk bokmål-norsk bokmål online. mesopotamisk Definitions. «Enmebaragesi, kongen av Kisj, er den eldste mesopotamiske hersker som det er autentiske innskrifter om,» sier The New Encyclopædia Britannica. Historie. Den første kjente kulturen i området var den sumeriske, som omfattet blant annet Ur-kulturen og Uruk-kulturen. Arkeologiske utgravninger i det nordlige Mesopotamia har riktignok påvist eldre kulturer, men den sumeriske sivilisasjon regnes som den eldste veldokumenterte, da det er funnet tallrike leirtavler med sumerisk kileskrift som beskriver et velfungerende samfunn. sivilisasjon oversettelse i ordboken norsk bokmål - armensk på Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.

I 1621 fikk en italiensk oppdagelsesreisende se en ukjent skriftform i ruinene av den gamle persiske byen Persepolis. På 1700-tallet avdekket arkeologer som gjorde utgravninger i Irak, lignende innskrifter på leirtavler og på palassvegger. Arkeologisk utgraving i det nordlege Mesopotamia har rett nok påvist eldre kulturar, men den sumeriske sivilisasjonen er rekna som den eldste veldokumenterte. Det er funne mange leirtavler med sumerisk kileskrift som fortel om eit velfungerande samfunn. Området var den gongen lenge delt i. Folk i det samme området framstilte litteratur, drev handel, studerte matematikk, astronomi og magi, fastsatte lover, skapte yrker og utøvde religion. Deres skrifter om alle disse og andre emner inneholder derfor et vell av informasjon. Det bildet disse tekstene tegner, er ikke et bilde av en fremmed sivilisasjon. I vår tids sivilisasjon leser vi oss til kunnskapen våre foreldre hadde, eller vi lærer den på skolen. Derfor kan vi ikke snakke om et ”mesopotamisk” folk og en ”mesopotamisk” kultur, men må skille mellom Sumererne, Assyrerne, Babylonerne og flere andre som i perioder gjorde krav på området.

Mate Pro 20 Vs Pixel 3
Volkswagen Uttale I Malayalam
Biba Svart Veske
2015 Cricket World Cup India Player List
Black Series Mace Windu Force Fx Lightsaber
Armani Diamonds 100ml Støvler
Hvor Mange Stavelser Du Savnet
Inheriting An Ira From A Parent 2018
Røde Sko Reebok
Build It Bricks
Keller Williams Masser Til Salgs
Salesforce Utvidet Postfusjon
740 Am Radio Live
Kulde Rettsmidler
Sørindiske Vegetariske Oppskrifter For Potluck
Hasselblad Mavic 2
Dental X Ray Nhs
Balenciaga Speed ​​Trainer Baby
Nike Air Max Original Utgivelsesdato
Juletre Pære Ornamenter
Dell Inspiron 3252 Drivere
Vin Vinterfrakk
Deadbolt Lock And Knob
Enkle Proteinoppskrifter Til Middag
Gratis Makeup-app
Phishing Fedex E-post
God Ettermiddag I Tysk Oversettelse
Icloud Drive Er Tom, Men Sier Full
Harvard Business Review Pålitelighet
164 Bussplan
Pbr Båt Til Salgs
White Gloss Frokostbarbord
Cls Job Outlook
Sienna Knee High Boots
Ultimate Otaku-lærer Crunchyroll
Slik Blir Du Bekreftet På Whatsapp
Ub12120 Batteri I Nærheten Av Meg
Sheraton Mattress Topper
Naot Offisielle Nettsted
Yule George The Study Of Language
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18